Yasin Aktay: Kürt meselesinin sahibi AK Parti'dir

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Cizre'de katıldığı toplantıda konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında Kürt meselesine değinen Aktay, 'Kürt meselesinin sahibi AK Parti'dir' ifadesinde bulundu.

Yasin Aktay: Kürt meselesinin sahibi AK Parti'dir
31 Ekim 2016 Pazartesi 12:01

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Cizre'de milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte katıldığı toplantıda konuşma yaptı. Konuşmasında Kürt Meselesine değinen Aktay, "Bunlar Kürtlere değil, terör örgütüne öz yönetim istiyorlar. Kürt meselesiyle terör örgütünün bir alakası yok. Kürt meselesinin sahibi AK Parti'dir." diye konuştu. 

FETÖ'nün ilk başta eğitim hareketi olarak kendini meşrulaştırdığını belirten Aktay, terör örgütünün din anlayışın normal Müslümanların din anlayışıyla alakasının olmadığını vurguladı. 

"İslam'ı dönüştürerek Vatikan ile uzlaştırarak, biraz daha Hıristiyan haçlı değerleriyle örtüşen bir İslam'ı hakim kılmaya çalıştılar." diyen Yasin Aktay, konuşmasına şöyle devam etti:

"Elinizdeki silahla devlete bir şey yapamazsınız. Elinizdeki silahla Kürtleri rehin aldığınızı fark etmedik mi zannediyorsunuz? Demokratik öz yönetim diye bir şeyden bahsediyorlar. Öz yönetimse işte Kürtler kendi kendini yönetiyor. Sizi meclise göndermiş, belediyelerini teslim etmiş. Ne yapıyorsunuz? Onlar öz yönetim derken aslında 'Siz Kürtleri bana bırakın ben istediğim gibi onların haracını alayım, çocuklarını dağa götüreyim. Kısacası bunlar Kürtlere değil, terör örgütüne öz yönetim istiyorlar. Kürt meselesiyle örgütün bir alakası yok. Kürt meselesinin sahibi AK Parti'dir. " 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.