YAŞ ne zaman yapılacak? Yüksek Askeri Şura Toplantısı nerede yapılacak?

Yüksek Askeri Şura toplantısının tarihi belli oldu, Yaş ne zaman yapılacak? Peki YAŞ toplantısı nerede yapılacak, Genelkurmay'da mı yapılacak, Çankaya Köşkü'nde mi yapılacak? YAŞ toplantısı ile ilgili merak edilenler haberimizde. 2016 Yaş toplantısı bir farklılıkla uygulanacak.

YAŞ ne zaman yapılacak? Yüksek Askeri Şura Toplantısı nerede yapılacak?
23 Temmuz 2016 Cumartesi 12:59

Her Yıl yapılan Yüksek Askeri Şura Toplantısı'nın tarihi belli oldu. Cumhurbaşkanı Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlığında yapılacak Yüksek Askeri Şura Toplantısı'nın nerede yapılacağı ve tarihi belli oldu. Peki YAŞ toplantısı nerede yapılacak, ne zaman yapılacak? İşte kritik Yaş toplantısını tarihine haberimizden ulaşabilirsiniz. 

YAŞ toplantısı nerede yapılacak?

Yüksek Askeri Şura toplantısı 28 Temmuz 2016 Perşembe günü toplanacak. Toplantı ilk kez Genelkurmay'da değil de Çankaya Köşkü'nde yapılacak.

YAŞ TOPLANTISI NEDİR?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı olan Yüksek Askeri Şura (YAŞ), TSK'nın tüm önemli meselelerini inceleyen ve bunlarla ilgili karar alan yüksek kuruldur.

Savaş gücü çalışmaları, silahlı kuvvetlere ait olan kanun tasarıları hükümete bildirilmek üzere bu kurulda açıklanır. Şura başkanlığını Başbakan üstlenirken, Genelkurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanı, Kuvvet Komutanları, Jandarma Genel Komutanı ile TSK'ya mensup tüm Orgeneral/Oramiral rütbesindeki komutanlar bu toplantıya katılır. YAŞ Genel sekreteri Genelkurmay II. Başkanıdır.

Yüksek Askeri Şûra yılda iki kez toplanır, bunlardan biri Kanunda belirtildiği üzere Ağustos ayında, diğeri de teamülen Aralık ayındadır. Şûra'da, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup albayların general ya da amiralliğe terfileri ile bir üst rütbeye terfi edecek general ve amirallerin durumları görüşülür. Ayrıca çeşitli nedenlerden dolayı TSK'dan ihraç edilecek personel için de karar verilme merciidir.

Yüksek Askeri Şûra'nın TSK'dan her türlü ilişik kesme kararlarına yargı yolu açıktır. Ancak Cumhurbaşkanının tek başına yapacağı işlemler ile Yüksek Askeri Şûra'nın kararları yargı denetimi dışındadır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.