Yargıtay Başkanı Cirit: Yargı sistemine çözüm getirilmeli yoksa...

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması nedeniyle yargının mağdur olduğunu ve acil olarak çözüm getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yargıtay Başkanı Cirit: Yargı sistemine çözüm getirilmeli yoksa...
04 Kasım 2016 Cuma 22:08

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki soruştrmalar nedeniyle yargının yükünün arttığını belirtti. Cirit, bir çözüm getirlmesinin gerektiğini vurgulayarak bunun altında kalabileceklerini ifade etti.

İstinaf ve Kanun Semineri'nde yargıya dair önemli açıklamalarda bulunan Yargıtay Başkanı Cirit, 15 Temmuz darbe girişişinin mağdurlarından birinin ise yargı olduğuna değindi. Bunun için acil olarak önlem alınması gerektiğini belirten Cirit, çtihat mahkemesi olarak görev yapması gereken Yargıtay'ın iş yükünden dolayı hem maddi vakaları hem de hukuk denetimi yapmak zorunda kaldığını söyledi.

Cirit, " Yüzbinlerce dava var. Çözüm yöntemi getirilmezse bu sistemin altında kalırız" uyarısı yaptı.


Etiketler; #fetö #yargı
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.