Yalçın Topçu: "Türkiye-Kosova, Kosova-Türkiye'dir."

Türkiye'nin, Kosova Prizren'deki başkonsolosluk binasına dün gerçekleştirilen saldırıya ilişkin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'dan açıklama geldi.

Yalçın Topçu: "Türkiye-Kosova, Kosova-Türkiye'dir."
29 Kasım 2016 Salı 08:55

Türkiye'nin, Kosova Prizren'deki başkonsolosluk binasına dün saldırı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, söz konusu saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Dün, Türkiye'nin, Kosova Prizren'deki başkonsolosluk binasına kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce molotofkokteyli atıldı. Saldırıda yaralanan olmazken, binada hasar oluştuğu bildirildi. Olayla ilgili araştırma başlatıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, hain saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Topçu açıklamasında, Kosova Prizren’de  başkonsolosluğumuza dün gece  yapılan alçakça saldırı sonucu, Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçimiz Kıvılcım Kılıç hanımefendi ile bir telefon bağlantısı gerçekleştirdim. Geçmiş olsun dileklerimi ilettikten sonra  konuyla alakalı şu bilgileri aktardı:

"Maddi hasarla sonuçlanan saldırıyı gerçekleştiren 5 teröristin Kosova güvenlik güçlerinin gayretiyle yakalanıp tutuklandığını, Kosova Cumhurbaşkanı Sn. Hashim Thaçi de olayla ilgili açıklama yaparak saldırıyı kınadıklarını belirterek gerçekleşen bu menfur saldırıyı yapanlar cezasız kalmayacaklar "şeklinde aktardı.

Türkiye Cumhuriyeti Kosova'nın dostudur ve yanındadır.

Kosova'da Türkiye'nin dostu olduğunu bu son hadiseye aldığı tepkiyle ortaya koymuştur.Tekrar bütün elçilik ve konsolosluk çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Türkiye-Kosova, Kosova-Türkiye'dir."









 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 7 yıl önce
Yüce Allah kardeşlerimizin yar ve yardımcınız olsun.
Avatar
Akif - 7 yıl önce
Birileri kaşımaya devam ediyor