Yalçın Topçu: "Hiçbirşeyi putlaştırmadan, kavga etmeden sorgulayın"

Özel Bir Eğitim Koleji yöneticileri ve öğrencileri Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ziyaret etti. Sorgulama konusunda konuşan Yalçın Topçu, "Ülke meselelerini sorgulayın, akıl edin, ama hiçbirşeyi putlaştırmadan sorgulayalın, kavga etmeden sorgulayın" dedi.

Yalçın Topçu: "Hiçbirşeyi putlaştırmadan, kavga etmeden sorgulayın"
06 Aralık 2016 Salı 10:35

Özel Bir Eğitim Koleji yöneticileri ve öğrencileri, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ziyaret etti.  Yönetici ve öğrenciler Yalçın Topçu'ya bu yıl başlattıkları bir kampanyayı anlattılar. Her yıl toplumun dikkatini çekmek için kampanya yaptıklarını ifade eden okul yöneticileri ve öğrenciler, bu yıl, "soru-yorum" sorun, sorgulayın diyerek sorgunun ilmin yarısı olduğuna dikkat çektiklerini belirtti.

Öğrencilerden birisi Sn. Yalçın Topçu'ya 'sorgulama konusunda ne önerirsiniz?' sorusunu yönetti. Yalçın Topçu, sorgulamanın iyi bir düşünce olduğunu belirterek, "Biz geçmişte sorgulamadık 12 Eylül gibi bir zulmü yaşadık, sorgulamadık sokakları paylaşamadıklarımızla 2.5 metrekare hücreleri paylaşmak zorunda bırakıldık. Eğer sorgulasaydık, kavga yerine birbirimizle konuşabilseydik, birbirimizi tanıyabilseydik o zulmu belkide yaşamazdık.
Ama şimdi diyorumki o günleri niye sorgulamadık?" dedi.

15 Temmuz kanlı darbe gecesinde 246 vatandaşın şehit olduğu ve 2700 vatandaşın yaralandığını ifade eden Topçu, "Şimdi ise 15 Temmuzu yaşadık.O gece milletin üstüne ölüm kusturanlarda sorgulamadan milletin üstüne ölüm kustular. 246 vatandaşımızı şehit  ettiler 2700 vatandaşımızı ise yaraladılar. İnşallah millet olarak bundan sonra sorgularız Hikmet arayıcı oluruz. Çünkü Hikmet müslümanın yitiğidir. Hikmetle akıl etmek vardır Yüce Kitabımızda da Rabbim "Akıl etmezmisiniz?" Diye soruyor." şeklinde konuştu. 

Ülke meselelerini kavga etmeden sorgulayın

Sorgulamanın öneminde dikkat çeken Yalçın Topçu, "Ülke meselelerini sorgulayın, akıl edin, ama hiçbirşeyi putlaştırmadan sorgulayalın, kavga etmeden sorgulayın. 12 Eylülü 15 Temmuzu, FETÖ'yü BTÖ'yü, DEAŞ'ı Yangın faciasını sorgulayın. Bütün bu kadar olaylar, terör örgütleri niçin bizim Coğrafyamızda bunu sorgulayın." dedi.

Bizim geçmişimizde katliam, zulüm yok

İslam coğrafyasındaki yaşananlara dikkat çeken Yalçın Topçu, 1 milyon 700 İslam coğrafyasının birlik olması halinde güvenlik ve özgürlüğün olacağını belirtti. Topçu, "1.7milyon İslam Coğrafyası birlik olsa bizim medeniyet coğrafyamızda güvenlik olur, özgürlük olur, refah olurdu. Şimdi bu terörü üstümüze salanların yarın hepsinin başının belası olacak. Bugün bize medeniyetten bahsedenlerin geçmişlerinin hepsi karanlık. Japonya'ya atom bombasını biz atmadık, birbirlerinin etini yiyende onlar,  bizim geçmişimize bakalım öyle bir katliam, zulüm varmı? Bizim atalarımız gittikleri yerlere han yaptırdı, saray yaptırdı, hastane yaptırdı." şeklinde konuştu.                       

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.