Volkswagen Araçların Parası Alınabilir

Hileli bir şekilde ayıbı gizlenen Volkswagen, Audi, Skoda gibi araçların bedelinin iadesi istenebilir.

Volkswagen Araçların Parası Alınabilir
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Volkswagen tarafından araçlara çevre kirliliğini ölçümlerini yanıltıcı bir yazılım yüklendiği haberi tüm dünyayı sarsmış, firma 11 milyon aracı çağırmaya hazırlanmıştı. Konuyla ilgili firmanın batma aşamasına geldiği bilinirken net kaybın 54 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Tüketici Dernekleri Federasyonu TÜDEF tüketicilere araçların parasını alabileceklerini söyledi. Türkiye'deki tüketiciler mahkemelere ayıplı araçları ayıpsız araçlarla değiştirme ya da bedelinin iadesi davaları açabiliyor. Bu kapsamda ilgili firmanın iade ya da değişiklik talebini yerine getirmesi gerekiyor. 

VW ile aynı ayıplı dizel motorları kullanan ve EURO 5 emisyonu kategorisinde 2008 ile 2014 yılları arasında üretilen Audi, Seat, Skoda araç sahipleri tüketici hakları doğrultusunda, tüketici hukukuna göre 'hileyle gizlenmiş ayıp' kapsamında olduğu için zaman aşımı bulunmuyor. Buna göre isteyen araç sahipleri istedikleri zaman bu araçların 'bedellerinin iadesi', "ayıpsız misliyle değiştirilmesi' gibi davaları açabilecek.

TÜDEF Genel Başkanı Hasan Atak, Federasyonun, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ile verilen "bir seri ayıplı malın toplatılması davası açma" yetkisini kullanarak, sürece müdahil olacağını da bildirdi.

Kaynak: Türkiye

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.