Vize serbestisi Rum Kesimi'ni tanıdığımız anlamına gelmez!

AB üyesi ülkelerin vatandaşlarına verilen vize serbestisi hakkı, Kıbrıs Rum Kesimi içinde geçerli olacak.

Vize serbestisi Rum Kesimi'ni tanıdığımız anlamına gelmez!
03 Mayıs 2016 Salı 14:15

AB'ye üye ülkelerin vatandaşlarına vize şartı kaldırıldı. Bu kapsamda Kıbrıs Rum kesiminden gelecekler de vize serbestisine tabi olacaklar. Ancak bir Türk yetkili, bu durumun "Türkiye'nin Rum Kesimi'ni tanıdığı anlamına gelmez" dedi.

Reuters Haber Ajansı'nın haberine göre bir Türk yetkili, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında uzlaşılan vize serbestisi anlaşmasının, Türkiye'nin Rum Kesimi'ni tanıdığı anlamına gelmediğini ifade etti. Anlaşma uyarınca Kıbrıs Rum Kesimi vatandaşları da Türkiye'ye girişlerinde vizeye tabi olmayacak.

Bugünkü, 3 Mayıs 2016 tarihli ve 29701 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan habere göre Türkiye, AB üyesi ülkelerin vatandaşlarına vize uygulamasını kaldırdı. Bu hamle AB'nin Türkiye'ye vizesiz geçiş sağlaması için tamamlanması gereken 72 kriterden biri.

Reuters haber ajansının bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde, yetkilinin bu kararın "Türkiye'nin Rum Kesimi'ni tanıdığı anlamına gelmez" dediğini belirtti.

Yetkili açıklamasında:

"Bu, Rum Kesimi'ni tanıdığımız anlamına gelmiyor. AB, Türk vatandaşları için vize uygulamasını kaldırınca biz de vize uygulamasını sonlandıracağız. Şu anda Rum Kesimi vatandaşları zaten Türkiye'yi ziyaret edebilyor ancak vize uygulamasına tabiler. Yeni düzenleme ile vizeye ihtiyaçları olmayacak." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.