Van depremi yardımları FETÖ'ya aktarılmış

2011 yılında meydana gelen Van depremi için düzenlenen kampanya paralarının Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) aktarıldığı iddia edildi.

Van depremi yardımları FETÖ'ya aktarılmış
30 Ağustos 2016 Salı 13:29

Fetullahçı Terör Örgütü'nün soruşturması devam ederken şok edici detaylar da gün yüzüne çıkıyor. Van’da "Karayolları imamı" ve "karayolları abisi" olduğu iddia edilen kişilerle ilgili gizli tanık ifadesinde 31 Ekim 2011 yılında Van'da meydana gelen depremi için düzenlenen yardım paralarınında FETÖ'ye aktarıldığını iddia etti.

Kanpanya paraları FETÖ'ye aktarıldı iddiası

2011 yılında meydana gelen Van depreminde 604 vatandaşımız hayatını kaybederken binlerce evde zarar görmüştü. Van depremi mağdurları için ülke genelinde yardım kampanyaları düzenlenirken bir iddia ortaya çıktı. Van’da "Karayolları imamı" ve "karayolları abisi" olduğu iddia edilen 2 kişiyle ilgili "WVGX167DE" adı verilen gizli tanık ifadesine göre deprem mağdurları çin düzenlenen kampanya paraları FETÖ'ye aktarıldı.

İddiada yer alanlar tutuklandı

Bu iddiada yer alan "Karayolları imamı" olduğu iddia edilen Karayolları Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hasan Tahsin Ay ile "Karayolları abisi" olduğu öne sürülen Karayolları Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Ziya Eken, FETÖ soruşturması kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklanırken
 Ay,‘’WVGX167DE’’ adı verilen gizli tanığın hakkındaki suçlamalarını kabul etmedi.

İşte ‘’WVGX167DE’’ adlı gizli tanığın ifadesi:

"Bu örgüt mensubu Van 11. Bölge Müdürlüğünde müdür yardımcısıydı. Şu anda Karayolları Genel Müdürlüğünde şube müdürüdür. Bu örgüt mensubu Karayolları Bölge Müdürlüğünden sorumlu FETÖ/PDY imamıydı. Bu kişi Van il merkezinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten FETÖ/PDY imamlarıyla irtibatlı olan Karayolları imamıydı. Kendi makam odasında Van sorumlu imamlarıyla toplantı yaptıklarını biliyorum. Bu kişi karayollarından ihaleleri sürekli olarak FETÖ/PDY üyesi müteahhitlere veren kişidir. Diğer müteahhitlerden de himmet adı altında kurban, zekat, burs parası toplayarak örgüte finans sağlayan kişidir.

Makam odasında sürekli olarak Fetullah Gülen kitapları bulundurduğu, odasına gelen kişilere de bu kitapları okuyarak eleman temin ederek, Van'da düzenlenen örgüt toplantılarına götürdüğünü biliyorum. Bu örgüt mensubunu FETÖ/PDY'nin Van imamlarını umreye gönderdiklerini biliyorum. Bu kişi, deprem döneminde gelen yardımlar ve çalışmaları direkt FETÖ/PDY mensuplarına aktaran ve bu malzemelerin birçoğunu Serhat Koleji ve bu örgütle bağlantılı yerlere aktaran kişidir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Size o paralar zıkkım olsun.