Van'da polis merkezine bomba yüklü araçla saldırı: 3 şehit, 73 yaralı!

Van İpekyolu'nda polis merkezi ve polis evine bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırı'da 3 kişi şehit oldu, 73 kişi yaralandı.

Van'da polis merkezine bomba yüklü araçla saldırı: 3 şehit, 73 yaralı!
18 Ağustos 2016 Perşembe 08:15

Van'ın İpekyolu ilçesindeki polis merkezine terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Hain saldırıda, 3 kişi şehit oldu, 20'si polis, 73 kişi de yaralandı.

Van İpekyolu'nda bulunan İki Nisan Polis Merkezine düzenlenen saldırıda bomba yüklü araç uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlama, kent merkezinin birçok yerinden duyulurken, patlama sonrası olay yerinden çatışma sesleri yükseldi.

Patlamada 2 sivil vatandaş ve bir polis şehit oldu. 20'si polis 73 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Patlamanın ardından bölgeye güvenlik güçleri ile çok sayıda ambulans sevk edildi.

Olay, saat 23.00 sıralarında İskele Caddesi üzerinde bulunan ve Emniyet Müdürü Suat Ekici’nin makam olarak da kullandığı 2 Nisan Polis Merkezi ve polis evin yönelik gerçekleştirildi. PKK’lı bir terörist, bomba yüklü aracı, polis merkezi ve polis evinin yakınına park edip olay yerinden uzaklaştıktan sonra uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

Olay sonrasında başlatılan operasyonlarda aracın sürücüsü yakalandı! 

Olayın ardından kent genelinde hava destekli operasyon başlatıldı.  Zırhlı araç ve çok sayıda polis ekibince düzenlenen operasyonda, patlayıcı yüklü  aracı polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binanın önüne getirdiği tespit edilen terör örgütü mensubu M.O, yaralı olarak yakalandı.
 
Gözaltına alınan terörist, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele  Şubesi'ne götürüldü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.