Van'da 10 günde 18 terörist etkisiz hale getirildi

Van'da PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 4 terörist etkisiz hale getirildi. Valilik, etkisiz hale getirilen teröristlerin daha önce bölgede saldırı düzenlediği ve korucu ile vatandaşları şehit ettiklerini açıkladı. Açıklamada ayrıca bölgede son 10 günde 18 teröristin etkisiz hale getirildiği de belirtildi.

Van'da 10 günde 18 terörist etkisiz hale getirildi
28 Ağustos 2017 Pazartesi 16:40

Van'ın Başkale ilçesinde düzenlenen operasyonda saldırı hazırlığında oldukları belirlenen 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, birçok terör saldırısı gerçekleştiren ve yeni saldırı hazırlığı yapan terör örgütü PKK/KCK mensubu 4 teröristin, İl Jandarma Komutanlığının, Emniyet Müdürlüğünün insansız hava aracından da (İHA) yararlanarak yaptığı hava destekli operasyonda, Başkale ilçesine bağlı Tahıl Mahallesi kırsalında etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Korucu ve vatandaşları şehit eden teröristler etkisiz hale getirildi

Açıklamada, etkisiz hale getirilen teröristlerin, bugüne kadar Başkale bölgesinde güvenlik korucuları ile vatandaşları şehit eden, vatandaşların yoğunlukla kullandığı karayolu ve köy yollarına mayın ve el yapımı patlayıcılar yerleştiren teröristler olduğunun tespit edildiği belirtildi.

  • Operasyonun devamında bölgede arama tarama faaliyeti yapıldığına aktarılan açıklamada, güvenlik güçlerince M-16 piyade tüfeği ve bu tüfeğe ait 2 dolu şarjör, 61 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, el bombası, gündüz görüş dürbünü, 3 battaniye, araç telsizi, 40 metre kablo, güneş paneli, akü, ses kayıt cihazı ve radyonun ele geçirildiği kaydedildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.