Üsküdar'ın yıkılmasına onay

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin mart ayı toplantısınında Üsküdar'daki 16 mahalleyi kapsayacak ve ilçe nüfusunun yarısını ilgilendirecek kentsel dönüşüm için onay aşaması tamamlandı.

Üsküdar'ın yıkılmasına onay
19 Mart 2016 Cumartesi 13:57

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin mart ayı toplantısınında Üsküdar'daki 16 mahalleyi kapsayacak ve ilçe nüfusunun yarısını ilgilendirecek kentsel dönüşüm için "Üsküdar İlçesi, 1/5000 Ölçekli Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı Revizyon Nazım İmar Planı İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu" onaylandı.

Yapılan toplantıda Üsküdar'daki kentsel dönüşümle ilgili komisyon raporu için yapılan oylamada, AK Partili meclis üyelerinin "evet", CHP'li Meclis üyelerinin "ret" oyu verirken rapor oy çokluğuyla kabul edildi. 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Bölgede yaklaşık 270 bin kişi yaşıyor ve bu vatandaşlarımızı ilgilendiren bir Meclis kararı alınmış oldu. 1/5000'lik planlar geçmiş oldu. Nisan ayında da inşallah ilçe belediye meclisinde 1/1000'lik planları yapacağız. Bu meclis kararı 2960 Sayılı Boğaz Kanunu'ndaki haklara göre vatandaşa yeni imar haklarının verilmesinin önünü açıyor. Bölgenin ne yazık ki tamamı kaçak yapılarla dolu. Mecliste geçen karar kentsel dönüşümün de önünü açıyor. " dedi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Haydi bismillah.
Avatar
efendi - 8 yıl önce
O güzelim yüzlerce yıllık güzelim tarihisilüeti de bozun başınız göğe değsin.
Avatar
baba - 8 yıl önce
Aynı katı vermek şartıyla silüet bozulmadan yeni yapılaşma iyi olur ancak ak partinin gözü dönmüş müteahhitlerinin ve onun güdümündeki belediye ve vekillerin ranttan başka kaygısı olacağını zannetmiyorum.
Misafir Avatar
Gakgo emmi - 8 yıl önce @baba
Aynen katılıyorum malum muteahhitlere rant