Ulaştırma bakanlığı 529 kişiyi açığa aldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam eden 529 personeli açığa aldı. Soruşturmalar devam ediyor.

Ulaştırma bakanlığı 529 kişiyi açığa aldı
21 Temmuz 2016 Perşembe 17:59

Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu düşünülen personeller hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltı kararı almakta ve söz konusu şahısların sorguları yapılmaktadır. Delillerin tespit edilmesi yada sorguda şahısların FETÖ üyeliğini kabullenmesi ile tutuklanma kararları alınmaya devam etmektedir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında da konu hakkında görüşmeler devam ederken 529 kişinin açığa alındığı belirtildi.

Soruşturmalar devam Ediyor

Fethullahçı Terör Örgütü üyeliğinin tespit edildiği kişiler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tutuklama kararı alırken henüz tutuklanmayan ve sorguları devam eden bazı personellerinde sözleşmeleri çalıştıkları ilgili kurumlar tarafından fesih edilmektedir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından yapılan açıklama ile kendi bünyelerinde ki ilgili kurumlarda istihdam eden toplam 529 kişinin açığa alındığı ifade edildi. 

Öte yandan TÜRSAT Anonim Şirketi bünyesinde çalışan 29 kişinin de iş akitleri fesih edildi. Fethullahçı Terör Örgütü üyeliği tespit edilen kişiler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltı kararlarına devam ederken Bakanlık personelleri başta olmak üzere pek çok memur hakkında araştırmalar devam ediyor. Üyeliği olduğu düşünülen personellerin sorguları yapılırken tutuklanma kararları da alınmaya devam ediyor.Özellikle Milli Eğitim Bakanlığında çalışan memur ve öğretmenler hakkında ki soruşturmalar büyük titizlik ile sürdürülmekte olup ilerleyen günlerde tutuklanan, sorgulanan ve gözaltına alınan personel sayısının daha da artması beklenmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.