Üç akademisyen örgüt propagandası yapmak suçundan tutuklandı

Geçtiğimiz aylarda Güneydoğu'da yapılan operasyonlarda devleti suçlayan bir bildiriye imza atan ve bu imzasını geri çekmeyen 3 akademisyen tutuklanarak İstanbul nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Üç akademisyen örgüt propagandası yapmak suçundan tutuklandı
15 Mart 2016 Salı 21:52

Güneydoğu'da terörün kalbine yapılan operasyonlarda PKK yanlısı bir tutum sergileyen bildiriye imza atan 3 akademisyen bu akşam saatlerinde Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından ifadeleri alınarak tutuklandı. Tutuklanma sebebi ise "örgüt propagandası yapma" ve "Türk milletini Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama".

1128 akademisyenin birlikte yayımladıkları bildiride devletin Güneydoğu'da yaptığı operasyonları, sokağa çıkma yasaklarını "Bu suça ortak olmayacağız." imzasıyla eleştiren akademisyenlerin bir kısmı imzasını geri çekmişti. İmzasını geri çekmeyen  Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Doç. Dr. Kıvanç Ersoy, dün İstanbul Adalet Sarayı’na götürüldü ve alınan ifadelerinin ardından İstanbul Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Devletin ekmeğini yiyin, nankörlük edip devlete düşman olun. İnşallah hak ettiğiniz cezayı alırsınız.