TV programında Atatürk'e hakaret iddiasına soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir televizyon kanalındaki programda Atatürk'e hakaret edildiği iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.

TV programında Atatürk'e hakaret iddiasına soruşturma
08 Mayıs 2017 Pazartesi 16:28

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir televizyon kanalındaki programda Atatürk'e hakaret edildiği iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.

CHP tarafından yapılan suç duyurusu üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bir televizyon kanalındaki programda Mustafa Kemal Atatürk ve manevi kızı Afet İnan'a hakaret edildiği iddialarını değerlendirdi.

 ATATÜRK VE MANEVİ KIZI AFET İNAN HAKKINDA SKANDAL SÖZLER

Söz konusu programda, programın konuğu Süleyman Yeşilyurt, Afet İnan'ın aile geçmişinden ve babasının mesleğinden yola çıkarak kendisinin "manevi evlat olamayacağını" iddia etti ve şu  skandal ifadeleri kullandı;

"Mustafa Kemal İzmir'de bir müsamerede Afet İnan'ı görür. Afetin İnan'ın alımlı çalımlı halini görünce babası Ziraat Müdürü İsmail Hakkı Bey'i çağırtılar, der ki 'Ben kızınızı manevi evlat almak istiyorum'. Şimdi burada doğruları konuşmak lazım. Manevi evlat kimdir? Bakıma muhtaç, tahsile muhtaç ama bu bir Ziraat Müdürü'nün kızı, bir dönem de milletvekilliği yapmış. Hem ziraat müdürünün hem milletvekilinin kızını almak, el vicdana koyacağız. Afet İnan Latife Uşşakizade'den sonra Çankaya'nın çağlayanıdır. Afet İnan hiçbir zaman manevi evlat değildir, Çankaya'nın nikahsız firts lady'sidir."

Söz konusu programda, bir skandal da ekrandaki KJ’de yaşandı. Ekrana yansıtılan alt yazıda "M. Kemal'in gönül galerisi" ifadelerine yer verildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında RTÜK ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını açıklamıştı.

Başsavcılığın, konuyla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "TVnet'te yayınlanan Derin Tarih adlı programda Atatürk'e hakaret edildiği iddiası üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı." açıklamasında bulundu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.