TÜRKSAT'tan, darbecilere ağır darbe

15 Temmuz gece saatlerinde Türksat'a yapılan baskınla Türkiye'deki yayın akışını, internet ve radyo akışını tamamen durdurmak sistemin kapatılması için zor kullanan darbeciler engellendi.

TÜRKSAT'tan, darbecilere ağır darbe
18 Temmuz 2016 Pazartesi 15:00

TÜRKSAT'ı basan darbeci askerler Türkiye'nin televizyon, radyo ve internet erişimini kesmesini istedi. Ekranların kararmasına ve bilginin alınmasını engelleyecek bu adım Direktör Yardımcısı Halil Yeşilçimen'in darbeci askerleri kandırması ile büyük bir sorun yaratacak bu olay önlenmiş oldu.

15 Temmuz gece saatlerinde Türksat'ı basan darbeci askerler Türkiye'deki yayın akışını, internet ve radyo akışını tamamen durdurmak için uplink sisteminin devre dışı bırakılmasını istedi. Direktör Yardımcısı Halil Yeşilçimen sistemi bildiği halde bilmediğini dile getirdi. Yeşilçimen'in bilmemesi üzerine darbeci askerlerin zoruyla teknik personel çağrıldı.Bazı işlemler gerçekleştirdiğini ve sistemin kapatıldığını söyleyen Türksat görevlisi, darbeciler kandıdı. Darbeciler hurdaya ayrılan büyük çanağı hedef alınca TV’lerin yayınları kesildi.

Kaynak: Karar gazetesi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.