Türkiye'den Rusya'ya uyarı

Dışişleri Bakanlığı, PKK bölgesinde bir Türk askerinin şehit edilmesinin ardından Rusya'ya uyarıda bulunulduğu açıklandı.

Türkiye'den Rusya'ya uyarı
23 Mart 2017 Perşembe 12:45

Dışişleri Bakanlığı, Rusya Maslahatgüzarının bir Türk askerinin şehit edilmesi nedeniyle bakanlığa davet edildiğini bildirdi. Bakanlık ayrıca Rusya Maslahatgüzarına Türkiye'nin rahatsızlığı ve tekrarlanması durumunda (örgüte) misliyle karşılık verileceğinin iletildiğini açıkladı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu, "(Rusya'daki PYD ofisi) Oradaki ofisin kapatılması konusunda Rusya'dan adım atmasını bekliyoruz." diye konuştu. Müftüoğlu, Rus askerlerin YPG askerleriyle fotoğraf çekinmesinin hoş olmadığına vurgu yaparak Rusya'nın ve diğer müttefiklerin Türkiye'nin hassasiyetlerine saygı duyması gerektiğine değindi.

Rakka operasyonu

Rakka operasyonuna da değinen Müftüoğlu, operasyona YPG'nin dahil olmasının kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı. 

ABD'nin kısıtlaması

Müftüoğlu, "İstanbul Atatürk Havalimanının ve Türk Hava Yollarının bu kapsam dışında tutulması için girişimlerimiz devam etmektedir. Bu girişimlerimiz sadece ABD makamları nezdinde değil, benzer uygulamaya geçeceğini ifade eden İngiltere makamları nezdinde de yürütülmektedir." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.