Türkiye’de Komedi Film Sektörü Ne Durumda?

Türk sinema tarihinde bir çok komedi dizisi çekimi yapılmıştır. Komedi sinemaları sene içinde en iyi performans sergileyenlere göre kendi aralarında ayrılırken seyirci her zaman kendisine göre bir film bulma becerisini kullanmıştır.

Türkiye’de Komedi Film Sektörü Ne Durumda?
02 Ekim 2017 Pazartesi 16:28

Vizyondan iner inmez film izle seçeneği ile internetten de izlenen Türk sinema filmleri son zamanlarda görüntü kalitesinin çok güzel olması ile anılıyor. Film eleştirmenleri tarafından en fazla övülen 2017 filmlerinden birisi olan hep yek 2 bir çok seyirci tarafından sinema salonlarında izlendi. Yani bu film oldukça iyi bir hasılat yaptı.

Yönetmenliğini Orçun Benli’nin yaptığı filmin başrollerinde, Gökhan Yıkılkan, İnan Ulaş Torun, Ali Çatalbaş, Gökhan Uygun ve Tuna Orhan yer alıyor. Yönetmenliğini de Orçun Benli yaparken film 2017 filmleri arasında yer alıyor. Gösterime girme tarihi altı ocak olan filmin çekimlerinde oldukça rahat bir hava vardı.

Filmin konusuna gelmek istersek film, her anı kahkaha dolu bir film olarak karşımıza çıkıyor. Bazı sahneleri ise trajikomik haller ile sunulan filmin bir diğer filmleri de devam filmi olarak halka sunulur mu bilinmez fakat bir çok kişi arasında bu filmin bütün filmlerden daha fazla beklendiği de söylenenler arasında. Çünkü filmin içeriğinde kullanılmakta olan senaryoya ait parçalardan ayrı oyuncuların göstermiş olduğu farklı performanslar da seyircilerin dikkatinden kaçmamış durumda. Senaristten farklı modda ilerleyen oyuncular filmde göz dolduruyor.

4 tane filmin çekildiği çakallarla dans filmi, seyirciden tam puan aldı. 17 Aralık 2010 tarihinde ilk filimde İlker Ayrık, Şevket Çoruh, Timur Acar Ve Murat Akkoyunlu rol alırken filmin yönetmenliğini ise Murat Şeker üstlendi. Birinci filmde daha ne kadar iyi bir film olduğunun yansıması duyulan Çakallarla Dans için tüm film eleştirmenleri de hemen hemen iyi not kullandı.

Serinin birinci filminde muhasebecilik yapan Servet büyük bir şirkette çalışmaktadır. Fakat gözünü çok feci şekilde para bürümüş olan karısını da oldukça fazla sevmektedir. Şirket hesapları üzerinden bol bir şekilde karısına uyarak para kaçırma planı yaparken plana en yakın arkadaşı Gökhan’ı da dahil eder. En iyi filmler dalında herkesin aklında kalacak bir film olurken hem de trajedi yaşattığı filmde film seyircilere kahkaha tufanı sunuyor.

Hem doğruluktan ayrılmayan hem de güzel ve biraz da şeytanı oynayan eşlerin nasıl idare edileceğini bu film serisinden öğrenilebilir. Bir çok filmini İlker Ayrık farklı kategorilerde yapmak istemesine rağmen her zaman başına komedi filmlerinin kalması Ayrık’a komedi filmlerinin yakıştığını düşündürüyor. Uzun süre ben bilmem eşim bilir yarışmasını sunan Ayrık son zamanlarda birkaç projeye de imza atmaya hazırlanıyor. Bilemiyoruz acaba geniş aile gibi bir dizi daha çıkar mı bilinmez ama tüm seyirciler olarak İlker Ayrık’ın yapmış olduğu dizileri özledik diyebiliriz.

Komedinin üstatlarından bir film olan Dedemin Fişi 22 Ocak 2016 tarihinde vizyona girdi. Bu filmde bir çok karakter Güldür Güldür Show da oynarken bir çok oyuncu da Güldür Güldür Show’un dışından katıldı. Yönetmenliğini Meltem Bozoklu’nun yaptığı bu film komedi filmleri arasında 2016 yılının en iyi filmi oldu.

Filmin başrollerinde Ayşegül Akdemir, Ayşen Gruda, Özlem Tokasan, Onur Buldu ve Doğa Rutkay rol alıyor. Senaryo Yılmaz Erdoğan ve Murat Kepez tarafından yazıldı. Komedide miras davasının komik bir şekilde izlenmesi hiçbir hayatın aslında çok da ciddiye alınmaması gerektiğini seyirciye anlatıyor. Filmin konusunda çirci ailesinin reisi olan Salih, beyin ölümü gerçekleştiğinde destek ünitesine bağlanarak yaşamına devam etmeye başlar. Fakat fişin çekilmesi gereklidir. Çünkü fiş çekilmediğinde mirası bölüşmek mümkün değildir. Torunları ve çocukları fişin çekilmeli mi yoksa çekilmemeli mi olduğuna karar vermek için epeyce bir güç sarf eder ve film bu konuyu takip ederek devam eder.

Filmin oyuncuları ve senaryo gerçekten kaliteli ellerden çıktığından dolayımıdır ne sinema salonlarını bir çok kişinin doldurmasına rağmen film binlerce kez de internet üzerinden izlendi. Aynı kadronun bir kısmının oynadığı Kolonya Cumhuriyeti de bu film ile izlenen filmler arasında yer aldı. bu gidişatta karar verilmelidir ki komedi sunan filmlerin hepsi aksiyon, macera ve korku filmleri sunan filmlerden daha fazla izleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.