Türkiye şehitlerini uğurluyor

Şırnak Sur ilçesinde PKK'ya yönelik yapılan operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Kadir Genç ile Jandarma Uzman Çavuş Osman Öz'ün cenazeleri Adana ve Afyon'da toprağa verildi.

Türkiye şehitlerini uğurluyor
11 Şubat 2016 Perşembe 19:00

ADANA (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit edilen Jandarma Uzman Onbaşı Kadir Genç'in cenazesi, memleketi Adana'nın Karaisalı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Sur ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sırasında şehit düşen Kadir Genç'in (26) cenazesi, Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından, askeri uçakla Adana Havaalanı'na, ardından da "helallik" alınması için merkez Seyhan ilçesindeki babaevine getirildi.

Daha sonra Karaisalı ilçesi Güvenç Mahallesi'ne götürülen şehit Kadir Genç için Güvenç Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törenin ardından şehit Genç'in cenazesi, Güvenç Mezarlığında toprağa verildi.

Şehit Osman Öz Afyonkarahisar'da toprağa verildi

Tedavi altına alındığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Osman Öz'ün naaşı da Afyonkarahisar'da defnedildi.

Şehit Öz'ün Türk bayrağına sarılı tabutu, Evciler ilçesi Barbaros Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şehidin babası Fehmi Öz'e başsağlığında bulundu. Daha sonra Gökçek Köyü Fatih Camisi'ne getirilen Öz'ün tabutuna sarılan eşi Gülden Öz ve annesi Nermin Öz, uzun süre gözyaşı döktü.

Şehidin naaşı kılınan cenaze namazının ardından Gökçek Mezarlığı'nda toprağa verildi.


Kaynak: AA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.