Türkiye Şehitlerini Anıyor

Terör eylemindeki şehit ve yaralı haberleri Türkiye'yi ayağa kaldırdı.Bir çok kentte protesto gösterileri düzenleniyor.

Türkiye Şehitlerini Anıyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Dağlıca'dan gelen şehit ve yaralı haberleri Türkiye'nin bir çok kentinde vatandaşların sokağa dökülmesine neden oldu. Akşam saatlerinde yurdun pek çok yerinde gösteri yürüyüşleri ve protestolar düzenlendi. Yapılan yürüyüşlerde HDP binalarına yüründü, şehirlerarası yollar kapatıldı. Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre il il yurttan protesto haberleri:

Düzce

50 Araçla konvoy oluşturan vatandaşlar Atatürk Anıtı önüne gelerek burada bir protesto gösterisi gerçekleştirdiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan eylemlerde “Şehitler ölmez vatan bölünmez!” sloganları atıldı.

Sivas

Bir süre kent merkezindeki İnönü Bulvarı ve 50. Yıl Kavşağı mevkiini trafiğe kapatan grup buradan sloganlarla kent meydanına yürüdü. Çevreden desteklerin geldiği eylem sırasında bazı vatandaşlar da araçlarıyla konvoy oluşturdu. Yapılan eylemde İstiklal Marşı okundu. Dualarla şehitleri anan grup bir basın açıklaması ile dağıldı.

Gaziantep

Orduevi önünde toplanan grup İstiklal Marşı okuyarak yürüyüşe geçti. Araçlarıyla eyleme destek verenlerle birlikte kent merkezinde yürüyen grubun HDP İl Binası yönüne yürümesi ihtimaline karşı polis burada güvenlik önlemleri aldı.

Çorum

Dağlıca saldırısı dolayısıyla bir araya gelen bir grup kent merkezinde dualar ve sloganlarla şehitleri andı.

Zonguldak

Atatürk Anıtı önünde toplanan vatandaşlar terörü protesto ederken şehitler için de dualar okudu. Çevreden de tencere ve tavalar çalınarak terörist saldırı protesto edildi.

Bursa

HDP Binasına yürüyen grup bina girişine Türk Bayrağı astı. Burada bir süre eyleme devam eden protestocular daha sonra Kent Meydanı'nı trafiğe kapattı. Lastik yakarak yola barikat kuran kişiler yangını söndürmeye gelen itfaiye aracına da engel oldu. Birkaç saatlik bir eylemin ardından vatandaşlar Pınarbaşı Şehitliği'ne yürüyerek şehitlere dua okudu.

Mersin

Mersin Antalya yolunu trafiğe kapatan grup bazı araç ve otobüslere taşlı sopalı saldırıda bulundu. Türk bayrakları ile sloganlar atan grubun elinden bazı araçları polis kurtardı.

Eskişehir

Kent merkezindeki bir çok noktada aynı anda protesto gösterilerine başlayan vatandaşlar uzun araç kuyrukları ile terörü protesto etti. Ayrıca Üniversite Caddesi üstündeki bir alışveriş merkezi önünde toplanan grup buradan HDP İl Binası istikametine doğru yürüdü. Geniş güvenlik önlemi alan polis grubu HDP binası istikametine yaklaştırmadı.

Diğer yandan eylemler Afyon, Kırşehir, Kahramanmaraş, Nevşehir gibi bir çok kentte düzenlenirken bazı kentlerde de sosyal medyadan örgütlenen grupların bu gün eylem yapacağı öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.