Türkiye'nin AB'ye Üyelik Süreci konulu sivil toplumla diyalog toplantısı yapıldı

Her yaştan vatandaşın Türkiye'nin AB'ye katılım süreciyle ilgili bilgilenmesi hususunda Sheraton Otel'de Türkiye'nin AB'ye Üyelik Süreci konulu bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Türkiye'nin AB'ye Üyelik Süreci konulu sivil toplumla diyalog toplantısı yapıldı
26 Ocak 2016 Salı 17:20

Ankara Sheraton Otel'de gerçekleştirilen Avrupa Birliği projeleri toplantısı yoğun bir ilgi gördü.

Her yaştan vatandaşın Avrupa ülkelerinin vatandaşları ile eğitim ve gençlik projelerinde bir araya gelebilmesi için Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2004 - 2015 yılları arasında yaklaşık 27 bin projeye 780 milyon Avronun üzerinde hibe tahsis edilmiştir. Bu kapsamda 81 ilimizden 420 bine yakın vatandaş yurt dışında eğitim ve işbirliği çalışmalarına katılmıştır. Tüm vatandaşlara 2014-2020 döneminde Avrupa’da ücretsiz eğitim, staj ve gönüllülük fırsatları sağlayacak ve ülkemize tahsis edilecek yaklaşık hibe tutarı 800 milyon Avro olan, yeni adı ile Erasmus+ Programına ilişkin Türkiye Ulusal Ajansı yetkilileri tarafından bilgilendirme yapılmıştır.
 
Ayrıca, 2014-2020 döneminde AB Katılım Öncesi Mali Yardım kapsamında Türkiye’ye yaklaşık 4,5 milyar Avroluk bir destek sağlanacağı, söz konusu kaynağın 190 milyon Avrosu sivil toplumun ve sivil toplum diyaloğunun güçlendirilmesi ile kamu-sivil toplum diyaloğunun geliştirilmesi için kullanılacağı dile getirilmiştir.

ab uyum süreci

Sivil toplum kuruluşlarının AB Katılım Öncesi Mali Yardımı çerçevesinde her yıl düzenli olarak duyurulacak hibe programları ile destekleneceği, bu kapsamda, 2016 yılında 4 milyon Avro, 2017 yılında ise 9 milyon Avroluk kaynak doğrudan sivil toplum kuruluşlarının kullanımına sunulacağı ifade edilmiştir.
 
Program kapsamında, UFUK 2020 de dâhil olmak üzere sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, özel sektör ve yerel yönetimlerin faydalanabileceği fırsatlar, fonlar ve hibeler hakkında da bilgilendirme yapılmıştır.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Sivil toplum kuruluşlarının her yünü ile önü açılmalı ve gelişimi desteklenmeli.