Türkiye Maarif Vakfı Başkanı seçildi!

Türkiye Maarif Vakfı kanunu tasarısı. Türkiye Maarif Vakfı başkanı peki kim oldu?

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı seçildi!
01 Eylül 2016 Perşembe 21:56

Türkiye Maarif Vakfı Kanunu Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmıştı.

Kanuna göre, vakıf; yurt dışında insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak, örgün, yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla okul öncesi eğitimden, üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burs verecek, okul, eğitim kurumu ve yurt gibi tesisler açacak.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti ile ilk resmi toplantısını bugün gerçekleştirdi.           

MEB Tevfik İleri Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığına Prof. Dr. Birol Akgün, Başkanvekilliğine ise Osman Nuri Kabaktepe seçildi. 

O zaman  Prof. Dr. Birol Akgün kim dir,tanıyalım...

1968 yılında Soma’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini ilçesinde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü (1993) bitirdi. 1994 yılında Milli Eğitim Bakanlığı adına resmi burslu statüde Yüksek Lisans eğitimi için Amerika Birleşik Devletlerine gitti. Burada Case Western Reserve Üniversitesi (Cleveland, Ohio) Siyaset Bilimi bölümünde Yüksek Lisans (1996) ve Doktora derecesini (2000) aldı.
 
Dönüşte Selçuk Üniversitesi, İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümünde göreve başlayan Akgün 2001 yılında Yrd. Doç., 2004 yılında Doçent ve 2009 yılında Prof. oldu. Akgün, 2003 yılında “11 Eylül, Değişen Dünya Dengeleri ve Türkiye” konulu araştırmasıyla “Milliyet Gazetesi 2002 Sosyal Bilimler Birincilik ödülünü” kazandı. Akgün halihazırda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanıdır. 
           
Son yıllardaki çalışmalarını, uluslararası terör, güvenlik ve ABD dış politikası konularında yoğunlaştıran Akgün’ün Amerikan Başkanlığı: Cumhuriyetten İmparatorluğa (Orion Yayınları, 2009; Ş. Tanıyıcı ile birlikte)), “11 Eylül Sonrasında Dünya, ABD ve Türkiye (Tablet yayınları, 2006); “Türkiye’de Seçmen Davranışı ve Partiler Sistemi”(Nobel yayınları, 2007)başlıklı kitapları ile, “UIuslararası Örgütler ve Türkiye” (Çizgi kitabevi, 2005) başlıklı ortak editörlü bir çalışması vardır. Bunların dışında  Akgün’ün karşılaştırmalı siyaset ve uluslararası ilişkiler alanlarında yerli ve yabancı dergilerde yayınlanmış 50’yi aşkın makalesi vardır

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.