Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile ilgili önemli duyuru

İçişleri Bakanlığı, "mevcut nüfus cüzdanı" nın geçerlilik ve değiştirme süresi ile ilgili tereddütlerin giderilmesi amacıyla, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile ilgili önemli bir duyuru yayımladı.

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile ilgili önemli duyuru
23 Ocak 2017 Pazartesi 17:38

İçişleri Bakanlığı,  "mevcut nüfus cüzdanı" nın geçerlilik ve değiştirme süresi ile ilgili tereddütlerin giderilmesi amacıyla, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile ilgili önemli bir duyuru yayımladı. Söz konusu duyuru ise şu şekilde;

''Bakanlığımıza intikal eden bilgilerden "mevcut nüfus cüzdanı" nın geçerlilik ve değiştirme süresi ile ilgili olarak tereddütlerin olduğu anlaşılmıştır. Bilindiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı yaygınlaştırma uygulamasına ülke genelinde 02.01.2017 tarihinden itibaren başlanmıştır. Bu çalışmanın 3 ila 3,5 yıl içerisinde tamamlanması öngörülmektedir. Bu itibarla kişilerin elinde var olan nüfus cüzdanları, değiştirilmesini zorunlu kılan haller dışında yenisi ile değiştirilinceye kadar geçerlidir.

Diğer taraftan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı uygulamalarında doğum, kayıp veya tahrifat sebebiyle kullanılamayacak durumda olması nedeniyle yapılan kimlik kartı başvurusunda, yeni kart düzenleninceye kadar on beş gün geçerli Geçici Kimlik Belgesi düzenlenmekte ve belgenin Kimlik Paylaşımı Sistemi üzerinden doğruluğu da kontrol edilebilmektedir.

Yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar yukarıda belirtilen nedenlerle düzenlenen Geçici Kimlik Belgesi ve mevcut nüfus cüzdanlarının vatandaşlarımızın iş ve işlemlerinin yürütülmesinde geçerli olduğunun bilinmesi hususu kamuoyuna duyurulur.''




Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.