Türkiye, Büyükelçisini geri çağırarak tepki gösterdi!

Türkiye, Bangladeş Cemaati İslami liderlerinden Motiur Rahman Nizami’nin (73) idam edilmesi üzerine Dakka Büyükelçisi Devrim Öztürk’ü Ankara’ya çağırdı. Öztürk'ün bugün Türkiye'de olması bekleniyor.

Türkiye, Büyükelçisini geri çağırarak tepki gösterdi!
12 Mayıs 2016 Perşembe 11:11

Türkiye, Cemaati İslami liderlerinden Motiur Rahman Nizami’nin (73) idam edilmesi üzerine Dakka Büyükelçisi Devrim Öztürk’ü Ankara’ya çağırdı. Öztürk'ün bugün Türkiye'de olması bekleniyor.

Türkiye, çok yakın ilişki içinde olduğu Bangladeş’e tepkisini Büyükelçi Öztürk’ün Ankara’ya çagırarak gösterdi. Öztürk'ün, Bangladeş’teki gelişmelerle ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümete bilgi vermesi bekleniyor. Büyükelçinin ne kadar Türkiye’de kalacağı ise henüz netleşmiş değil.

Dışişleri Bakanlığı da dün yaptığı açıklamada “Bangladeş’te Tarım ile Sanayi Bakanı olarak da görev yapmış Nizami’nin böyle bir cezayı hak ettiğine inanmadığımız için infazı şiddetle kınıyoruz” vurgusu yapılarak, “Merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz. Bangladeş’in toplumsal huzurunun korunması bakımından, idam cezalarının infazlarının askıya alınması yönünde son üç yıldır Bangladeş yöneticilerine en üst düzeyde ve defalarca çağrıda bulunmuş, idam cezası uygulanmasının gayriadil niteliğiyle toplumda yeni gerginliklere yol açabileceği hususundaki endişelerimizi bildirmiştik. İdam cezasını kaldırmış bir ülke olarak, geçmişin yaralarının bu yöntemlerle sarılamayacağını, Bangladeşli kardeşlerimiz arasında kin ve nefretin yaygınlaşmasını körükleyeceğini değerlendiriyoruz. Türkiye, her zaman yanında durmaya devam edeceği kardeş Bangladeş halkının toplumsal barışının korunmasını temenni etmektedir." denildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.