Türkiye, Almanya’dan Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın iadesini istedi

Türkiye, Almanya'ya nota vererek Fetullahçı Terör Örgütü üyesi firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın iadesini talep etti.

Türkiye, Almanya’dan Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın iadesini istedi
26 Eylül 2016 Pazartesi 19:22

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, haklarında verilen yakalama kararının ardından Türkiye'yi terk eden savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Almanya'nın Freiburg kentinde görüldükleri yönünde basında çıkan haberler üzerine Türkiye diplomatik girişimde bulundu.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği aracılığıyla Almanya Dışişleri Bakanlığı'na verilen notada, firari savcıların Freiburg'da oldukları yönündeki iddialarının araştırılması, şüphelilerin yerlerinin tespit edilmesi durumunda yakalanarak Türkiye'ye iade edilmeleri talep edildi.

Türkiye daha önce de bu konuda Almanya'ya nota vermiş ancak Almanya verdiği resmi cevapta bu konuyla ilgili herhangi bir bulguya sahip olmadığını bildirmişti. İkinci kez verilen notaya ise henüz bir cevap verilmediği gelen bilgiler arasında.

Öz ve Kara'nın Almanya'nın İsviçre ve Fransa sınırına yakın Freiburg kentindeki bir villada beraber kaldıkları haberleri bir süre önce Türk medyasında yer almıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.