Türkiye Almanya Büyükelçisini geri çağırdı

Almanya Parlamentosunun skandal kararı üzerine Türkiye, Almanya Büyükelçisini geri çağırdı.

Türkiye Almanya Büyükelçisini geri çağırdı
02 Haziran 2016 Perşembe 15:40

Başbakan Binali Yıldırım, Alman Federal Meclisi'nin 'soykırım' kararına ilişkin açıklamada bulundu, "Türkiye'nin Almanya Büyükelçisini istişareler için Türkiye'ye geri çağırdık." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Alman Federal Meclisi'nin Ermeni kararına ilişkin, "Bu karar hatalı bir karardır. Türk milletinin geçmişi bellidir. Bu millet, geçmişiyle övünen bir millettir. Bizim geçmişimizde yüz kızartacak, başımızı öne eğdirecek hiç bir olay yoktur." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında, "Türkiye'nin Almanya Büyükelçisini istişareler için Türkiye'ye geri çağırdık. Tabii ki karar metnini kapsamıyla gördükten sonra atılacak adımları atmakta bir saniye bile tereddüt etmeyiz. Bu millet hiç kimseden emir almadı, hiç kimseye boyun eğmedi, biz Allah'ın önünde eğiliriz, milletimiz ne isterse onu yerine getiririz." ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.