Türk Konseyi 2. Uluslararası Gençlik Kampına başvurular başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, geçtiğimiz yılda düzenlediği Türk Konseyi Uluslararası Gençlik Kampı'nın ikincisi bu yıl düzenlenecek. Bu yılki Gençlik Kampı Samsun'da toplanacak.

Türk Konseyi 2. Uluslararası Gençlik Kampına başvurular başladı
23 Haziran 2016 Perşembe 15:47

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Ortak Değerler, Ortak Gelecek ve Genç Liderler" temasıyla ikinci kez düzenleyeceği Gençlik Kampına başvurular başladı. 18-25 yaş aralığındaki gençlerin katılacağı kamp 25-31 Temmuz ile 02-08 Ağustos 2016 tarihlerinde iki dönemde gerçekleştirilecek.

Gençlerin ortak medeniyet, tarih ve kültür mirasına sahip olduğu ülkelerin gençleri ile bir araya gelmelerini sağlamak, gençler ve toplumlar arasında dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek amacıyla düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türk Konseyi 2. Uluslararası Gençlik Kampında, konaklama, ulaşım, yemek ve programın uygulanmasına ilişkin diğer masraflarını karşılayacak.

Bakanlığın resmi internet adresinden yapılacak olan başvuruda Türkiye'den katılacak olanlar 10 Temmuz mesai bitimine kadar gerçekleştirebilecek. Katılımın ücretsiz olduğu kampa sartları ise 18-25 yaş aralığında bulunup iyi derecede İngilizce bilmek ve Türkiye’yi temsil edebilecek düzeyde bilgi ve kültürel donanıma sahip olması isteniyor.

Kamp  programı içerisinde, sportif aktivitelerin yanı sıra gönüllülük ve topluma katkı, ortak tarih ve ortak kültür, gençlerin sorunları ve çözüm önerileri konularında tematik oturumlar gerçekleştirilecek. Kamp programı dahilinde ayrıca, Samsun ve çevresine gezilerin yanı sıra, Türk kültürünü konuk gençlere tanıtmaya yönelik çalıştaylar ile katılımcı ülkelerin ulusal sunumlara da yer verilecek.

Türk Konseyi 2. Uluslararası Gençlik Kampına başvuru yapacak tıklayınız.


Etiketler; #gençlik kampı
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.