Türk İşçiler Serbest Bırakıldı

Irak'ta 28 gün önce kaçırılan 16 Türk işçi serbest bırakıldı.

Türk İşçiler Serbest Bırakıldı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Irak'ta 2 Eylül 2015'te bir stadyum inşaatında çalışırken kaçırılan 18 işçiden 2'si daha önce serbest bırakılmıştı. Alıkonulan 16 işçi de bugün serbest bırakıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla işçileri getirmek üzere özel uçak gönderildi. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile  Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın eşliğinde havalanan özel uçak "ANA" , Uluslararası Bağdat Havalimanı’ndan işçileri aldıktan sonra Ankara'ya dönüş yaptı.

Tuğrul Türkeş ve bakanlar işçilerle tek tek ilgilendiler ve geçirdikleri 28 gün ile ilgili bilgi aldılar. 

Türkiye'ye dönüş sırasında gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını ifade eden işçilere, ailelerinin Esenboğa Havalimanı’nda olduğu müjdesini Ekonomi Bakanı Zeybekci verdi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, başından beri büyük bir titizlikle bu durumu takip ettiklerini dile getirdi ve "Sayın Cumhurbaşkanımız az önce bize ulaşan talimatı doğrultusunda heyetle birlikte işçi kardeşlerimizi ve ailelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne davet etti.” dedi.

 

(AA)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.