(TSK) Güçlendirme Vakfı'ndan savunma sanayisine 70 milyon TL'lik kaynak

Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) Güçlendirme Vakfı , savunma sanayisine yaklaşık 70 milyon liralık aktardığını açıkladı.

(TSK) Güçlendirme Vakfı'ndan savunma sanayisine 70 milyon TL'lik kaynak
01 Şubat 2016 Pazartesi 11:19

1987 yılından beri savunma sanayisinin gelişimine katkıta bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) Güçlendirme Vakfı, geçen seneden itibaren savunma sanayisine yaklaşık 70 milyon liralık kaynak aktardığını açıkladı. 

Savunma endüstirisinin yapı taşları olan ASELSAN, ASPİLSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TUŞAŞ ve İŞBİR'i bünyasinde bulunduran Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vaktı, gelirlerini savunma sanayisinin gelişimi için harcadı.

Vakıf, 2015'te kendisine bağlı şirketlerden gelen kar paylarından 32,8 milyon lirayı Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na aktardı. Fon, TSK’nın ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirilen MİLGEM, Göktürk Uydusu, ANKA, ALTAY Tankı gibi pek çok projelerin ana destekçisi konumunda bulunuyor.

TSK Güçlendirme Vakfı, ayrıca Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Atış, Test ve Değerlendirme Merkezine de 36,5 milyon lira kaynak aktardı. Savunma şirketlerinin en önemli sıkıntılarından biri olan atış testlerinin sağlıklı bir ortamda yapılması için kurulan merkez, Konya’nın Karapınar ilçesinde geçen yıl faaliyete geçmişti.


Kaynak: AA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.