TSK'dan müjdeli haber: Ayrılan pilotlar...

Milli Savunma Bakanlığı, TSK'dan ayrılan pilotlara müjdeli haber vermek için yazılı açıklama yaptı.

TSK'dan müjdeli haber: Ayrılan pilotlar...
26 Aralık 2016 Pazartesi 12:45

Milli Savunma Bakanlığı, TSK'dan ayrılan pilotların yeniden istihdamını sağlamak için yapılan başvurularla ilgili yazılı açıklama yaptı. Hava Kuvvetleri Komutanlığından 29 Ekim 2016'dan önce ayrılan pilotların başvurusu  6 Ocak 2017'ye kadar yapılacak.

Yazılı açıklamaya göre  676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname doğrultusunda, 29 Ekim 2016'dan önce herhangi bir nedenle TSK'dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilot subaylar ve ticari ya da havayolu nakliye pilotu lisansı ile en az bin saat pilot uçuşu olan subaylardan istekli olanlar, yeniden subay nasbedilerek TSK'da pilot subay olarak görevlendirilebilecek.

Başvuru yapanlardan uygun görülen ve uçuş için gerekli şartlara uygunluk gösteren adayların atamaları ilgili Kuvvet Komutanı'nın teklifi ve Milli Savunma Bakanı'nın onayıyla yapılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.