TRT isim değişikliği kararı aldı!

15 Temmuz darbe girişiminde bulunan darbeci askerlerin TRT'yi basarak TRT muhabirine zorla yönetime el koyduklarını ilan etmek için TSK Darbe Bildirisi okutmasının ardından önemli bir karar alındı.

TRT isim değişikliği kararı aldı!
28 Temmuz 2016 Perşembe 08:56

Türkiye Radyo Televizyon kurumu, darbe girişiminde bulunan darbeci hainlerin TRT'ye yapılan baskın sonrasında yaşanan korku dolu anların ardından önemli bir karar aldığını yazılı açıklama ile duyurdu. TRT Muhabiri Tijen Karaş'a sözde darbe bildirisinin okulduğu Yeni Haber Stüdyosu’nun adının 15 Temmuz Millet Stüdyosu olarak değiştirildiğini açıkladı.

TRT'nin yazılı açıklamasında “Türkiye demokrasi tarihine kapkara bir sayfa olarak giren 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin hedeflerinden biri de Türkiye Radyo Televizyon Kurumu olmuştur. Aziz Milletimiz büyük bir cesaret ve kararlılıkla Ülkesine ve TRT’ye sahip çıkarak, bu alçak kalkışmanın amaçladığı karanlığa karşı gereken cevabı vermiştir. Bu vesile ile aziz milletimize bir kez daha şükranlarımızı sunar, TRT Haber hizmetlerinde kullanılmakta olan Yeni Haber Stüdyosu’nun adının Yönetim Kurulumuzun 27.07.2016 tarih ve 2016/263 sayılı kararı ile “15 Temmuz Millet Stüdyosu” olarak değiştirildiğini kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.


Etiketler; #trt
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.