Trafik Sigortası Ne Zaman Yaptırılır?

Her araç sahibinin bilgi sahibi olması gereken konulardan biriside Trafik Sigortası. Peki trafik sigortası nedir ve nasıl yapılır? Araç sahipleri için trafik sigortası yaptırmak zorunlu mudur? Ortalama trafik sigortası fiyatları ve trafik sigortası için gerekli belgeler ile ilgili detaylar haberimizde?

Trafik Sigortası Ne Zaman Yaptırılır?
26 Mayıs 2016 Perşembe 11:56

Trafik sigortası genel olarak her araç sahibini yaptırması gereken ve zorunlu olarak yaptırılan bir sigorta ürünüdür. Devlet tarafından zorunlu olarak yaptırılması gereken trafik sigortası ile kaza ve sonrasında herhangi bir bedel ödememek adına yapılan ve trafik cezalarının olmasını engelleyen bir gerekliliktir. Eğer bir araç sahibi iseniz ve kullanıyorsanız trafiğe çıkmak için mutlaka trafik sigortası yaptırmalısınız. Çünkü yaptırmadığınız takdirde size cezai işlem uygulanır ve arabanız bağlanır. Bu yüzden daha fazla paralar ödememek ve geç kaldığınız her gün için prim ödemek yerine yılda bir kez belirli bir meblağ ödeyerek arabanızı ve cebinizi güvenceye alabilirsiniz.

Trafik Sigortası Nedir?

Kaza yapmanız halinde suçlu olsanız dahi size karşı bir masraf olmadan direk sigorta tarafından karşılanan masraflar sayesinde canınız çok fazla yanmaz. Her yıl belirli bir tutar belirlenir ve buna göre ödeme yaparsınız. Eğer aracınız da kaza ve hasar olduysa ona göre fiyat daha fazla yükselir. Ama herhangi bir sorun yoksa ve hiç kaza almadıysa hiçbir sıkıntıya girmez ve az bir miktar ödeyerek bir yıl kendinizi ve karşınızdaki kişiyi güvenceye alırsınız. zorunlu trafik sigortası yaptırarak bütün kazalara karşı güvence altına alınmanız halinde diğer tarafın hastane vb. masraflarını sigorta şirketleri ödeyerek size herhangi bir sıkıntı olmamaktadır.

Trafik Sigortası İle Ne Kadar Kara Geçilir?

Bir can kaybı vb. bir durum olduğu zaman mutlaka sigorta tazminat ve belirli bir kısmı ödeyerek size ait yükümlülüğü azaltmaktadır. Bu sayede çok fazla bütçenizi zorlamanız gerekmez. Kaza yaptığınızdaki bütün hasarların yarısından fazlasını geçerse size kalan kısmını da sizin ödemeniz gerekmektedir. Trafik sigortası yaptırarak çok büyük hasarları az bir tutarla kapatmanız mümkündür. Trafik sigortası ile kara geçebilir ve sorunları en aza indirebilirsiniz. Manevi tazminat gibi birçok sorunda sigorta kapsamayabilmektedir.

Ortalama Trafik Sigortası Fiyatları

Genel olarak bir araç kaç model, yaşı nedir, türü vb. nasıl gibi birçok detayla beraber trafik sigortası yapılmaktadır. Bu yüzden her araç ve model için belirli bir fiyat aralığı vardır ve bunun dışına çıkılması mümkün değildir. Ortalama trafik sigortası fiyat aralığı maksimum olarak arabanın kazasına göre değişir. Her araç için mutlaka bir tutar vardı ve taksit ya da nakit ödeme seçenekleri mevcuttur. Eğer bir aracınız varsa ve yeni ise mutlaka trafiğe çıkmadan önce sigorta yaptırın ki size ve malınıza zarar gelmesin çok fazla meblağlar ödemek zorunda kalmayın. Sizler için devlet tarafından zorunlu hale getirilmiş ve can ve mal kaybını en aza indirmek için yapılmış bir şeydir.

Trafik Sigortası İle Kasko Farkları

Trafik sigortası yaptırmak her araç sahibinin mecbur olduğu bir durumdur. Fakat kasko kendi isteğinize bağlı bir durumda yapılmaktadır. Eğer trafik sigortası primini ödemezseniz ve yıl içinde trafikte yakalanırsanız aracınız çekilebilir ve trafikten men cezası alabilirsiniz. Kasko yaptırmadığınız zaman ise herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Kasko ise ne kadar istediğiniz belge var ise ona göre belirli bir fiyat içerir. Trafik sigortası karşı tarafın hasarlarına karşı maddi manevi açıdan yardımcı olmaktadır. Kasko ise tamamen arabanın kendini sigortalatmaktır. Kasko aracın yanması, çalınması ya da herhangi bir sorunda görebilecek zararlara karşı olarak yapılmaktadır. Trafik sigortası ve kasko arasında çok fazla bir benzerlik yoktur. Çünkü genel olarak kimse aracının kaza yapacağını düşünmez ve bu yüzden çok fazla talep olmaz. Trafik sigortası ise zorunlu bir durum olduğu için mutlaka yaptırılmalı ve trafikten men gibi herhangi bir cezaya maruz kalmamak için dikkat edilmesi gereken bir durumdur.

Trafik Sigortası İçin Gereken Belgeler

Trafik sigortası devlet tarafından zorunlu olarak yapılmış bir durumdur ve fiyatlarını haznedar müsteşarlığı belirlediği için farklı bir fiyat verilemez. Bu yüzden de fiyatlar sabittir. Trafik sigortası için gereken belgeler eğer bir trafik sigortası yaptıracaksanız ruhsatınızın yanınızda olması ve kaza vb. bir durumda oluşan hasarların bildirildiği bir belge olması şarttır. Ruhsat sahibinin onayı ile ödenmek zorunda olan trafik sigorta primi yıllara göre değişim göstermektedir. Ayrıca da eğer bir trafik kazası yapılmışsa belirlenen fiyattan daha fazla bir tutar ödemek zorunda kalırsınız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.