Trabzon'da sel felaketi: 2 ölü

Trabzon'da şiddetli yağış sonucu oluşan sel felaketinde 2 kişi hayatını kaybederken çok sayıda ev ve iş yeri de sular atlında kaldı.

Trabzon'da sel felaketi: 2 ölü
22 Eylül 2016 Perşembe 09:52

Trabzon'da şiddetli yağış sonucu oluşan sel felaketinde 2 kişi hayatını kaybetti. Sel felaketinde çok sayıda ev ve iş yeri de sular atlında kaldı.

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde öğleden sonra etkisini gösteren şiddetli yağıştan dolayı ilçe merkezi sular altında kaldı. Ağasar Deresi ile bazı derelerin ise şiddetli yağışın debinin yükselmesine neden olmasından dolayı taşma meydana geldi. Çok sayıda ev ve iş yeri su altında kalırken rögarların tıkanması sonucu cadde ve sokaklarda suyun derinliği yer yer yarım metreyi buldu.

Elektrik kesintisi yaşandı

Sel sonucu derelerin taşıdığı hafriyat ile bazı eşyalar yollara kadar sürüklenmesinin yanı sıra ilçede elektrik kesintiside yaşandı.

Beşikdüzü Sağlık Merkezi'ni su bastı

İlçenin Beşikdüzü Sağlık Merkezi de şiddetli yağışlar nedeniyle su basarken ilçedeki Merkez İlkokulu'nda derste bulunan öğrenciler de güvenlik amaçlı olarak dışarı çıkarılmadı. Okula gelen itfaiye ekipleri itfaiye aracının merdiveniyle öğrenciler tahliye etti.

Vali inceleme yaptı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile diğer yetkililerle ilçeye giderek, incelemelerde bulunurken Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Beşikdüzü Belediyesine bağlı iş makineleri ilçede temizlik çalışması başlattı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Küresel ısınmanın sonuçları