Toplu taşıma araçlarına acil durum düğmesi geliyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı toplu taşımalarda yaşanacak şiddet olaylarının önüne geçmek için düğmeye basıyor. Bakanlık yolcu taşımacılığı yapan araçlara "acil durum düğmesi", kamera zorunluluğu getirmeyi planlıyor.

Toplu taşıma araçlarına acil durum düğmesi geliyor
02 Şubat 2016 Salı 10:15

Son yıllarda ülkemizde toplu taşımalarda yaşanan olaylardan dolayı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yeni bir uygulamayı hayata geçirmeyi planlıyor. Bakanlık toplu taşıma araçlarında görülebilecek şiddet olaylarına karşı araçlara acil durum butonu zorunluluğu getirmeyi planlıyor. 

Bakanlık tarafından yürütülen çalışmanın geçtiğimiz yıl Şubat ayında Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın bindiği minibüste saldırıya uğraması ve cinayete kurban gitmesi sonrasında harekete geçildiği öğrenildi. 

Toplu taşıma araçlarında bulunan acil durum düğmesi, yolcuların kolayca ulaşabileceği bir noktada yer alacak. Ayrıca araçlarda gps ve sürekli kayıt yapan kameralar bulunacak. Yolcu tehlikede olduğunda acil durum butonuna basacak ve güvenlik ekipleri GPSverileri ile aracın bulunduğu konuma en kısa zamanda ulaşacak.

Acil durum butonuna ek olarak şehiriçi ve şehirlerarası yolcu taşıyan otobüslerde meydana gelen yangın sorununununda önüne geçmeyi hedefliyor. Bakanlık, taşıma yapan araçlara yangın algılama sensörleri ve şöförü uyaracak sistemler bu tarz araçlar için zorunlu hale getirilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.