Terör operasyonunda çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, terörle mücadele kapsamındaki operasyonda çok sayıda mühimmat ele geçirdi.

Terör operasyonunda çok sayıda mühimmat ele geçirildi
14 Kasım 2016 Pazartesi 13:59

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada teröristle mücadele kapsamında Diyarbakır'da faaliyet gösteren teröristlere ait silah, mühimmat ve el yapımı patlayıcı maddelerin ele geçirildiği açıklandı.

Terörle mücadele için yürütülen çalışmada 12 Kasım 2016 tarihinde BTÖ mensuplarınca yağmalanan özel bir firmaya ait araç ile söz konusu aracın 150 m yakınında BTÖ mensuplarının bulunduğu yönünde istihbarat elde edildi. İstihbari bilgi üzerine Lice ilçesi Bağlan köyü Mezarlık Tepe kırsal alanında Taarruz Helikopter Kolu destekli olarak operasyon yapıldı. 
 
Operasyon sırasında yapılan arama öalışmalarında 1 erkek BTÖ mensubu silah ve teçhizatı ile birlikte ölü olarak ele geçirilirken 1 adet Bixi Makinalı Tüfeği, 1 adet Kaleşnikov Piyade Tüfeği, 1 adet Roketatar, 1 adet tabanca susturucusu, 100 adet Bixi Mühimmatı, 20 adet M-16 Piyade Tüfeği mühimmatı ile 2 ayrı noktada sığınak ve çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.