TEOG kaderini belirleyen görüşme sona erdi

TEOG'un kaldırılması için sinyal veren Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Başbakan Yıldırım ile Beylerbeyi Sarayı'ndan görüştü. Erdoğan'ın canlı yayında yaptığı TEOG açıklamaları, TEOG kalkıyor mu?' sorusunu akıllara getirdi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG konusunda Başbakan Yıldırım'a bilgi sundu. Peki TEOG nedir, Erdoğan'ın kalkmasını istediği TEOG puanı nasıl hesaplanır? 2018 TEOG kalkacak mı?

TEOG kaderini belirleyen görüşme sona erdi
16 Eylül 2017 Cumartesi 19:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın İstanbul'daki görüşmesi sona erdi. Görüşme iki buçuk saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam katıldığı bir televizyon programında TEOG'un kaldırılması gerektiğini söylemiş, bu konuyu Başbakan Yıldırım'la görüşeceğini dile getirmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 14.50'de Kısıklı'daki konutundan çıkarak Beylerbeyi Sarayı'na geldi. Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'nde Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Navaz Şerif'i kabul eden Başbakan Binali Yıldırım da bir araya geldi.

TEOG KALKIYOR 

MU? İSMET YILMAZ BAŞBAKAN'A BİLGİ VERDİ

Bu arada Başbakan Binali Yıldırım'ın görüşme öncesi Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan TEOG konusunda telefonla bilgi aldığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün katıldığı canlı yayında şunları söylemişti: "Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG'un kaldırılması lazım. Biz TEOG'la mı geldik? Ne TEOG vardı, ne bir şey vardı. Okursun, sene içinde notların bellidir, bu notlarınla beraber yürürsün. Gelirsin üniversite sırasına, orada da girersin üniversite imtihanlarına. Üniversite imtihanında da sosyalde, sayısalda başarı durumun neyse bu başarıya göre girmen gereken yer nereyse girersin."

TEOG NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG), 8.sınıf öğrencileri için yapılmakta olan sınavın kısa adıdır.

TEOG sınavında, Türkçe, matematik, fen bilimleri, yabancı dil, din kültürüve ahlak bilgisi ve T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük derslerinin öğretim programlarında yer alan kazanımlarını öğrencilerin elde etme seviyesinin ölçülmesi amacıyla çoktan seçmeli soruların yer alacağı ortak sınavlar uygulanır.

TEOG PUANI NASIL HESAPLANIR?

Ortak sınavlarda alınan puanlar ilgili dersin birinci veya ikinci yazılı puanı olarak e-Okul Sistemi’ne girilir ve yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilir.

Her dönem yapılan ortak sınavlar sonucunda derslerin AOSP puanları; Türkçe, matematik, fen bilimleri dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için iki katsayısı ile o dersin puanı çarpılarak hesaplanır.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf AOSP’si toplanacak, elde edilen toplam puan ikiye bölünerek merkezi sistemle öğrenci alımında kullanılan “ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan” hesaplanır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsimsiz - 7 yıl önce
Teog Kalkmalııı