Tekin'den proje okulları açıklaması geldi

Aralarında Türkiye’nin köklü liselerinin bulunduğu proje okullarda 8 yılını dolduran eğitimcilerin başka okullara tayin edilmesine tepkiler sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin konuyla ilgili açıklama yaptı.

Tekin'den proje okulları açıklaması geldi
24 Eylül 2016 Cumartesi 13:40

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabı twitter üzerinden yaptığı açıklamada birkaç gündür bazı eğitim sendikaları tarafından servis edilen ve özellikle de haber sitelerine yansıyan spekülatif bazı yanlış bilgilerin yer aldığını ve doğru bilgileri paylaşmak istediğini ifade etti.

Tekin, Twitter'dan yaptığı açıklamada bu okullarda 8 yılını doldurmuş öğretmen sayısının 1.187 olduğunu ve bunların bir kısmının aynı lisede çalışmaya devam edeceğini söyledi. Müsteşar Tekin'in açıklaması şu şekilde; 

"İki gündür medyada spekülatif bazı bilgiler yer aldığı için doğruları paylaşmak istedim. Proje okullara ilişkin yönetmelik iddia edilenin aksine, 1 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Matematik bilmeyenlerin iddia ettiği gibi 10 bin öğretmenin okulu değişmiyor. Toplam 155 proje okulda, 4 bin 598 öğretmen çalışıyor. Bu arkadaşlarımızdan 1.187'si bulundukları okulda 8 yıldan daha uzun bir süredir çalışıyor. Bunlardan bir kısmı zaten okullarında çalışmaya devam edecek."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.