TEDAŞ ve TEMSAN özelleştirme kapsamından çıkarıldı

DPB resmi internet sayfasından önemli bir açıklamada bulundu. Açıklamaya göre, TEDAŞ ve TEMSAN'ın özelleştirme kapsamından çıkarılarak eski statülerine iade edildiği bildirildi.

TEDAŞ ve TEMSAN özelleştirme kapsamından çıkarıldı
05 Mayıs 2017 Cuma 16:24

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) resmi internet sayfasından önemli bir açıklamada bulundu. Açıklamada, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) ve Türkiye Elektromekanik Sanayi A.Ş. (TEMSAN)'ın özelleştirme kapsamından çıkarılarak eski statülerine iade edildiği bildirildi.

Devlet Personel Başkanlığı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

''Özelleştirme Yüksek Kurulunun, 25/04/2017 tarihli ve 2017/12 sayılı Kararı ile Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. ; 17/04/2017 tarihli ve 2017/11 sayılı Kararı ile de Türkiye Elektromekanik Sanayi A.Ş. özelleştirme kapsam ve programından çıkartılarak eski statülerine iade edilmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''

TEDAŞ’ın bundan sonraki dönemde dağıtım sektörünü denetim görevini sürdüreceği belirtiliyor. TEMSAN’ın da enerji sektöründe yerli ekipman oranının artırılması için çalışacağı ifade ediliyor.

Enerji şirketleri özelleştirme kapsamından çıkarken, Antalya’daki EXPO ise özelleştirme kapsamına girdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yaptığı açıklamada, “Yeni bir sürece EXPO girmiş oluyor. Bu alan özelleştirme kapsamına alınmış bulunuyor. Özelleştirinceye kadar EXPO’nun canlı tutulması ve Antalya’ya, Türk turizmine hizmet etmesi açısından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde yapmamız gereken çalışmalar neyse onları hızlı bir şekilde yerine getireceğiz. Burası aynı yoğunluğu inşallah yaşayacak” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.