TBMM Başkanı İsmail Kahraman Che Guevara için: 'Amerika’da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz.'

Rize’de ilk kez gerçekleştirilen Fetih Kutlaması’nda konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, gençlere kendi tarihimizin öğretilip sevdirilmesi gerektiğini belirterek, Che’nin resimlerinin Türk gençlerinin tişörtlerinde olmaması gerektiğini söyledi ve "Devlis var. Yani Liseli Devrimciler. Che Guevara’nın gömleklerini giymişler. Che 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik. Bir gerilla. Bolivya’da, Küba’da, Güney Amerika’da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz. Olmamalı." diye konuştu.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman Che Guevara için: 'Amerika’da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz.'
28 Ağustos 2016 Pazar 22:25

Rize Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez Rize’nin Fethi adı altında bir kutlama programı gerçekleştirildi. 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u fethine dayandırılarak düzenlenen kutlama programı Rize Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti.

İsmail KahramanTürk gençlerine kendi tarihimizin anlatılarak sevdirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, Che Guevara örneğinden yabancılara karşı duyulan sevgiyi eleştirdi. Kahraman, “Devlis var. Yani Liseli Devrimciler. Che Guevara’nın gömleklerini giymişler. Che 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik. Bir gerilla. Bolivya’da, Küba’da, Güney Amerika’da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz. Olmamalı. Bağı yok benimle. Köküm bir değil. Tarihim bir değil. Benim kendi tarihim ve insanlarım var. Onlarla övüneceğim. Garip. Fatih’i Dünya tanıyacak ama Türkiye tanımayacak" dedi.  Kutlama programında Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Kahraman’a ahşap işleme bir alem hediye etti.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.