Tarihte bugün (29 Mart) neler yaşandı?

Tarihte bugün yani 29 Mart'ta Türkiye'de ve Dünya'da neler yaşandı? Bu soruyu merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları sizin için derledik. İşte 29 Mart'ta doğanlar, ölenler ve yaşanan önemli olayların listesi kamusaati.com'da...

Tarihte bugün (29 Mart) neler yaşandı?
29 Mart 2017 Çarşamba 00:10

Tarihte bugün 29 Mart
İlgili Galeriye Git

29 Mart'ta Türkiye'de ve Dünya'da önemli olaylar yaşandı. 29 Mart tarihinde 2 yıl önce hayatını kaybeden Kayahan, oyuncu Ezgi Mola, Türk yazar Mustafa Memduh Şevket Esendal doğdu. 

Bugün kimlerin doğduğunun yanı sıra yaşanan önemli olayları da merak edebilirsiniz. İşte tarihte yaşanmış olan olayların bazıları:

1938 - Harp Okulu Mahkemesi, Nazım Hikmet'i 28 yıl hapse mahkûm etti. Nazım Hikmet, 29 Mart 1950 yılında Bursa Cezaevinde açlık grevine başladı.

1968 - Türkiye'de ilk böbrek nakli, İstanbul'da Doktor Atıf Taykurt ve ekibi tarafından gerçekleştirildi.

1919 - Batı Afrika'da ve Brezilya'da güneş tutulmasını izleyen Londra Kraliyet Bilim Derneğinden bilim adamları, Albert Einstein'ın ''genel rölativite teorisi''ni doğruladılar.

1956 - İlk Türk sinemacılardan Fuat Uzkınay öldü.

28 Mart tarihlerinde neler yaşandı? Öğrenmek için TIKLAYINIZ
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.