Suriye Rusya'ya İzin Verdi

Suriye, Rus ordu güçlerinin IŞİD'e karşı operasyon yapma hakkı olduğunu belirtti.

Suriye Rusya'ya İzin Verdi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi Rusya'nın Suriye topraklarındaki kara unsurlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Caferi açıklamasında herkesin ortak düşmana karşı savaştığını belirterek IŞİD'e karşı Rusya'nın da operasyon yapabileceğini söyledi.

Rusya Suriye topraklarına özellikle son bir ayda büyük bir askeri yığınak yapmış ve çeşitli birliklerini göndermişti. Ayrıca Tartus deniz ve hava üssünü güçlendiren Rusya, Lazkiye'de yeni bir üs inşasına da başlamıştı.

Diğer yandan Şam'da bazı Rus askerlerinin şimdilik Suriye üniformasıyla savaştığı da bildiriliyor. Şam'ın rejim kontrolü altındaki bölgesinde bulunan özel birlikler içinde bazı Rus ve İran askerlerinin yer aldığı, mühimmatların da büyük oranda Rusya'dan geldiği ifade ediliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.