Sur'da çekilen klip gündeme bomba gibi düştü İşte o klip!

Diyarbakır Merkez Sur İlçesinde kendine Sat5 olarak tanımalayan bir kişinin çektiği Yalnızım Atam (Sur Şehitlerimiz Anısına) klibi olay oldu. Kurşunlu Camisi yakınlarında çekilen görüntü ile alakalı HDP MEclis'e soru önergesi verdi. Diyarbakır Valiliği'de olay yaratan klibi çeken kişinin polis memuru olduğunu ve açığa alındığını bildirdi.

Sur'da çekilen klip gündeme bomba gibi düştü İşte o klip!
28 Nisan 2016 Perşembe 20:35

Diyarbakır Merkez Sur İlçesinde çekilen sur klibi gündeme bomba gibi düştü. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Sur ilçesinde kar maskesi takan bir kişi Yalnızım Atam (Sur Şehitlerimiz Anısına)'  isimli klibi ile büyük tartışma yarattı. 

Sur ilçesinde bulunan Kurşunlu Camisi ve çevresindeki sokaklarda bulunan ve kar maskesi takarak kendine Sat5 ismini koyan bir rap şarkıcı olduğunu belirten kişi 'Yanlızım Atam (Sur Şehitlerimiz Anısına)' isimli klip çekti. Olay yaratan bu klip bugün Meclis'in gündeminde oldu.

Meclis'de gündeme gelen olay klip, kavgaya neden oldu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekili Feleknas Uca, Diyarbakır Sur’da çekilen kliple ilgili  Meclis'e soru önergesi verdi. 

Feleknas Uca verdiği soru önergesiyle ilgili konuşurken, klibi çeken kişiye sahış diye hitap ederek sözlerine başladı. Uca, klibin Diyarbakır halkının incilmesine neden olduğunu öne sürdü. Feleknas Uca,  "Bu şahıs, üç aya aşkın bir süredir Sur’da ölen çocuklarının cenazesini alamayan ailelerin dahi girmesinin yasaklandığı mahallelerde yüzünde maske, ellerinde silah, tamamen yıkılmış Sur’un sokaklarında dolaşarak ırkçı sözlerin yer aldığı bir şarkı söylemektedir. Söz konusu klibin Sur’da çekilip yayınlanması başta Sur’da yakınlarını kaybeden ve cenazelerini alamayan aileler olmak üzere, aylardır Sur’daki evlerini görmeyen Diyarbakır halkının incinmesine ve tedirgin olmasına sebep olmuştur. Ayrıca futbolda yaşanan ırkçı saldırılardan sonra söz konusu ırkçı klip kamuoyunu dehşete düşürmüştür." dedi.

Valilik Kliple ilgili açıklama yaptı

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, klibi çeken kişinin polis memuru olduğu ve idari soruşturma kapsamında açığa alındığı bildirildi. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde;

"Diyarbakır'ın Sur İlçesinde, BTÖ mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması ve oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla uygulanmakta olan sokağa çıkma yasağının devam ettiği ve BTÖ mensuplarının attıkları patlayıcı madde nedeniyle yanan Fatih Paşa (Kurşunlu) Camii ve çevresinde bir müzik klibi çekildiği çeşitli haber sitelerinde ve sosyal medyada tespit edilmiştir. Söz konusu klip çekimi için, yetkili makamlara yapılan herhangi bir izin başvurusu bulunmamaktadır. Konuyla ilgili olarak yapılan inceleme neticesinde bir polis memuru açığa alınmıştır."

İşte Olay Yaratan Klip 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.