Son Dakika: İstanbul Beyazıt'ta patlama, polis otobüsüne bombalı saldırı

İstanbul'un Beyazıt ilçesinde büyük bir patlama meydana geldi. İstanbul Vezneciler durağında çevik kuvvet otobüsü geçisi sırasında patlama meydana geldi. İstanbul Beyazıt Patlama sonrası bölgeye çok sayıda polis ve ambulans sevkedildi . İstanbul Beyazıt patlama olay yeri görüntüler haberimizde.

Son Dakika: İstanbul Beyazıt'ta patlama, polis otobüsüne bombalı saldırı
07 Haziran 2016 Salı 09:25

İstanbul Beyazıt İlçesi Vezneciler durağı yakınında sabah 08.35 sıralarında Çevik kuvvet otobüsünün geçisi sırasında büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sonrasında olay yerinde ölen ve yaralananların olduğu,  bölgeye ambulansların sevkedildiği öğrenildi. Saldırının polis otobüsüne yönelik olduğu bildiriliyor. 

Patlamanın Vezneciler durağı yakınında meydana geldiği ve Çevik Kuvvet otobüsünün geçisi sırasında yaşandığı belirtiliyor. Patlama sonrası bölgeden silah sesleri de geliyor. 

Vezneciler otobüs durağının yanından çevik kuvvet otobüsünün geçtiği sırada büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sesi sonrasında bölgede silah sesleri yükselirken, olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevkedildi. Ard arda yaşanan patlamalar sonrasında bölgede geniş güvenlik önelmleri alındı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin'den açıklama 11 şehit, 36 yaralı



OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER için TIKLAYINIZ

Patlamada 2 vatandaşımız hayatını kaybederken, 8 kişinin de yaralandığı bildirildi. 8 kişi içerisinde 5 kişinin polis olduğu, bir polisin ise durumunun ağır olduğu belirtiliyor. Yaralı polisler hemen ambulanslarla, hastanelere sevkedildi. 

Olay yerinde yapılan ilk incelemelere göre patlamanın bir terör saldırısı olduğu belirtiliyor. Olay yerine gelen İstanbul Valisi Vasip ŞAhin olay yerinde inceleme yaptı. Vali Vasip Şahin'in patlama ile ilgili açıklama yapması bekleniyor. 

Patlamanın meydana geldiği nokta
 

 




İlk olarak Beyazıt Karakolu önünde patlamanın meydana geldiği, daha sonrasında ise ikinci patlamanın otobüs geçerken olduğu ifade ediliyor. Bazı iddialara göre patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı, çevik kuvvet otobüsünün geçisi sırasında ise park halindeki bir aracın patladığı iddia ediliyor. Polis bölgede incelemelerini sürdürüyor. 





 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.