Son Dakika Haber: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Başkanlık Sistemi Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan Başkanlık sistemi ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Son Dakika Haber: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Başkanlık Sistemi Açıklaması
06 Mayıs 2016 Cuma 15:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eyük Sultan Belediyesi toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.  

Türkiye'nin Birinci Başkanı olarak görevine başlayacak

Yeni anayasa çalışmaları ile ilgili konuşan Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasanın bir partiye veya bir kişiye ait olmadığını söyledi. Yeni anayasanın millete ait olacağını ve milletine sorumlu hisseden herkesin yeni anayasa çalışmalarına katılması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, "Yeni anayasa bir partiye, bir kişiye hizmet edecek değildir. Bu anayasa millete karşı sorumluluk hisseden herkese katılması gerekir. Başkanlık sistemi de bir defaya mahsus uygulanmayacaktır. Başkanlık sistemi bize yeni değil, bizim için gelenekseldir. 22 Mayıs'tan sonra 65'inci hükümet kurulacak. Başkanlık sistemine geçtikten sonra bu göreve gelecek kişi Türkiye'nin Birinci Başkanı olarak görevine başlayacak." dedi.

Erdoğan bu süreçte herkesten destek beklediklerini ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.