Simav Yine Sarsılıyor

Kütahya'nın Simav ilçesi art arda yaşanan depremlerle sarsılıyor. İlçede 45 dakika içinde üç kez orta şiddette deprem oldu.

Simav Yine Sarsılıyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Kütahya Simav bu gün sabah saatlerinden itibaren depremlerle sarsılmaya başladı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi tarafından açıklanan verilere göre saat 9.25'te 4.2 şiddetiyle sarsılan ilçede vatandaşlar sokağa dökülmüş durumda. Hemen ardından yaşanan 3.2'lik deprem ise saat 9.29'da gerçekleşti. Son olarak bu sabah saat 10.11'de gerçekleşen deprem de 4.1 şiddetiyle ilçenin sert bir şekilde sarsılmasına neden oldu.

Yaşanan depremlere ilksel adı veren uzmanlar büyük ya da artçı depremlerin de olabileceğini belirtiyor. Ancak deprem sırasında soğukkanlılığın hayat kurtaracağı da unutulmamalı.

Depremlere alışık olan Kütahya Simav ilçesi en son 5.9 şiddetinde bir deprem yaşamış, çok sayıda can ve mal kaybı görülmüştü. Geçtiğimiz günlerde Eskişehir de 4.0 şiddetinde sarsılmış, saat 01.30'da olan deprem dolayısıyla vatandaşlar sabah saat 5.00'e kadar sokaklarda kalmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.