Silvan'da sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır Valiliıi, ilçeye bağlı 13 kırsal mahallede terör örgütü PKK mensuplarına karşı yapılacak operasyon dolayısıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Silvan'da sokağa çıkma yasağı
14 Temmuz 2016 Perşembe 08:34

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki 13 kırsal mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Silvan ilçesi Kazandağı bölgesindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacıyla Kelovan Tepe, Hizin Tepe, Medevir Tepe, Çatak Mahallesi, Çatakköprü Bucağı ve Cevzala Tepesi arasında kalan bölgede operasyon düzenleneceği bildirildi.

Açıklamada, bu bölgede halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereği Ormandışı, Babakaya, Çatak, Kayadere, Gürpınar, Arıköy, Taşpınar, Çiğdemli, Demirkuyu, Kazandağı, Bahçe, Eskiocak ve Çatakköprü mahallelerinde, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

Uygulamanın bugün saat 04.00'ten geçerli olduğu ve ikinci bir duyuruya kadar süreceği bilgisi verilen açıklamada, yasağa vatandaşların uymasının kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önemli olduğu ifade edildi.

(AA)


Etiketler; #türkiye
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.