Selahattin Demirtaş'tan İstanbul'daki saldırı için flaş açıklama

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevinden gönderdiği yazılı açıklamada İstanbul'da yapılan saldırı hakkında ifadelere yer verdi.

Selahattin Demirtaş'tan  İstanbul'daki saldırı için flaş açıklama
14 Aralık 2016 Çarşamba 09:30

İstanbul Beşiktaş'ta 10 Aralık Cumartesi gecesi yapılan saldırı için tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş cezaevinden yazılı açıklama gönderdi. “Barışı savunmaktan vazgeçmemeliyiz” başlıklı açıklamasında Demirtaş, “İstanbul’da Cumartesi akşamı gerçekleşen acımasız katliamı lanetliyor, kınıyorum. Saldırıda yaşamını yitiren bütün insanlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerimi sunuyor, sabırlar diliyorum. Yaralanan yurttaşlarımıza acil şifalar diliyorum” diye yazdı.

Bölücü terör rgütü PKK'nın bir kolu Olan TAK'ın üstlendiği saldırı için Demirtaş, “Bütün toplumu, halkımızı şiddet karşıtlığında, barış, kardeşlik, demokrasi ve özgürlük duyguları etrafında umutla bir arada durmaya davet ediyorum. Koşullarımız ne kadar zor olursa olsun kutsallık atfettiğimiz barışı savunmaktan vazgeçmemeli, umutlarımızı yitirmemeliyiz. Bu sıkıntılı dönemi dayanışma ile aşarak ülkeyi düze çıkarmayı başarmalıyız.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.