Sakarya'da 3 hakim ve savcı tutuklandı

Sakarya'da FETÖ ile ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 13 hakim ve savcıdan 3'ü tutuklandı.

Sakarya'da 3 hakim ve savcı tutuklandı
13 Ağustos 2016 Cumartesi 09:03

Sakarya'da 3 hakim ve savcı tutuklandı. 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya'da 2 hakim ve 1 savcı tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından 648 savcı ile hakimin açığa alınarak haklarında kovuşturma izni verilmesi üzerine Sakarya'da 14 hakim ve savcı hakkında arama kararı çıkartılmıştı. Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 hakim ve 4 savcı adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan 2 hakim ve 1 savcı tutuklandı; 7 hakim ve 3 savcı ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan diğer 1 hakimin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.


Etiketler; #fetö #sakartya
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.