Sahte diplomalı öğretmenler hakkında soruşturma başlatıldı

Sahte diplomalı olduğu tespit edilen öğretmenler görevlerinden alındı. Maaşlarının iadesi ve cezai soruşturmanın başlatılması bekleniyor.

Sahte diplomalı öğretmenler hakkında soruşturma başlatıldı
05 Şubat 2016 Cuma 00:15

Sahte diploma ile öğretmenlik yaptığı iddia edilen 5 öğretmen, yapılan incelemeler sonucunda görevden alındı. Şanlıurfa'da yaşanan olayda Siverek ilçesinde görev yapan 5 öğretmenin sahte diploma kullandığından şüphelenildi. Farklı alanlarda derslere giren öğretmenlerin yapılan detaylı incelemenin ardından sahte diploma kullandıkları teyit edildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında incelemeye alınan öğretmenlerin 2'sinin kadın olduğu öğrenildi. Sahte diplomalı kişilerin tespitinin ardından başlatılan işlemlerde kişiler derhal görev yerlerinden alındı. Öğretmenlik yaptıkları süre boyunca aldıkları maaşların iadesinin isteneceği ve caydırıcı bir cezanın uygulanacağı gelen veriler arasında yer almaktadır.






Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.