Rusya-Türkiye-İran zirvesine saatler kala

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı saldırının Rusya-Türkiye-İran'ın katılacağı Suriye Zirvesi'ne saatler kala gerçekleşmesi dikkat çekti.

Rusya-Türkiye-İran zirvesine saatler kala
19 Aralık 2016 Pazartesi 22:01

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı saldırı düzenlendi. Saldırının Moskova'da yapılacak olan Suriye Zirvesi'ne saatler kala gerçekleşmesi dikkat çekti. Zirvede Suriye'deki, son durum değerlendirilecekti.

Türkiye, Rusya ve İran Dışişleri Bakanlarının 27 Aralık'ta gerçekleştireceği Suriye Zirvesi, 20 Aralık'a çekilmişti.

RUSYA-TÜRKİYE-İRAN MASADA OLACAK

Rusya Dışişleri bakanı Yardımcısı Mihail Bogdanov, Moskova'da Türk, Rus ve İran Dışişleri Bakanlarının görüşme gerçekleştireceğini belirterek "Üçlü görüşme Moskova'da 20 Aralık'ta yapılacak. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Türk ve İranlı mevkidaşlarıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdi" açıklaması yapmıştı.

Görüşmenin Moskova'da gerçekleştirilmesiyle ilgili konunun daha önce ele alındığını bildiren Bogdanov, "Üçlü bir formatta öncelikle Suriye ve çevresindeki konuları, durumu görüşmek lazım. Suriyeli taraflar masa arkasına oturmaları ve ateşkesin istikrarlı şekilde sağlanması, bazı insani sorunların çözülmesi ve siyasi çözüme ulaşılması gibi konularda anlaşmalı. Bunun için elimizde bir temel de var, bu BM'nin 2254 sayılı kararı" ifadelerine yer vermişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.