Rusya'nın, Putin'e güveni azaldı!

Rusya'da Rus halkının Devlet Başkanı Vladimir Putin'e olan güvenini ölçmek için Rus araştırma şirketi Levada araştırma yaptı. Şirketin yaptığı araştırmanın RBC ajansındaki sonucuna göre, geçen yıla oranla yüze 10 düşerek, yüzde 83'ten, yüzde 73'e geriledi.

Rusya'nın, Putin'e güveni azaldı!
21 Mart 2016 Pazartesi 13:41

Rusya'da Rus halkının Devlet Başkanı Vladimir Putin'e olan güvenini ölçmek için Rus araştırma şirketi Levada araştırma yaptı. Şirketin yaptığı araştırmanın RBC ajansındaki sonucuna göre, geçen yıla oranla yüze 10 düşerek, yüzde 83'ten, yüzde 73'e geriledi. 

Araştırmaya katılan halkın yüzde 21'i Putin'e "tamamen güvendiğini", yüzde 52'si "güvendiği" ve 14'ü ise "güvenmediği" söyledi. Aynı araştırmaya göre, Rusya'da Putin'e sempati duyanların sayısı da yüzde 37'den yüzde 30'a düştü.

Araştırmayı gerçekleştiren şirketin yetkilisi Aleksey Grajdankin, ellerindeki verilere göre Putin'e desteğin, Kırım sorunundan dolayı önceki seviyeye geri döndüğünü belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
İnşallah petrolle beraber güven sıfır olur.